Muffinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki

Autor: Sebastian Deptuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżka

1 opakowanie

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę,sodę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przesiać i wymieszać w jednym naczyniu ,po czym dodać sól.

Krok 2

W drugim naczyniu utrzeć jajka z cukrem , dodać mleko i olej . Dokładnie zmiksować .

Krok 3

Czekoladę utrzeć na grubej tarce. Połączyć zawartość obydwu naczyń i wymieszać z czekoladą

Krok 4

Ciasto nakładać do (wybranych foremek) i piec w temperaturze 180 stopni Celsiusza przez 15 min. - 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej