Muffinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki

Autor: Sebastian Deptuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżka

1 opakowanie

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę,sodę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przesiać i wymieszać w jednym naczyniu ,po czym dodać sól.

Krok 2

W drugim naczyniu utrzeć jajka z cukrem , dodać mleko i olej . Dokładnie zmiksować .

Krok 3

Czekoladę utrzeć na grubej tarce. Połączyć zawartość obydwu naczyń i wymieszać z czekoladą

Krok 4

Ciasto nakładać do (wybranych foremek) i piec w temperaturze 180 stopni Celsiusza przez 15 min. - 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej