Jabłka pieczone w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone w miodzie

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka oczyszczamy z nasion , tak by pozostały w całości , układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy miodem .

Krok 2

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 20 minut .

Krok 3

Gdy jabłka zaczną pękać , posypujemy je cynamonem , dekorujemy cząstkami pomarańczy i podajemy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej