
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka oczyszczamy z nasion , tak by pozostały w całości , układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy miodem .
Krok 2
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 20 minut .
Krok 3
Gdy jabłka zaczną pękać , posypujemy je cynamonem , dekorujemy cząstkami pomarańczy i podajemy .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej