Jabłka pieczone w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone w miodzie

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka oczyszczamy z nasion , tak by pozostały w całości , układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy miodem .

Krok 2

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 20 minut .

Krok 3

Gdy jabłka zaczną pękać , posypujemy je cynamonem , dekorujemy cząstkami pomarańczy i podajemy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej