Pieczone jabłka w czekoladzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jabłka, a następnie delikatnie wydrąż, pozostawiając skórkę.

Krok 2

Owoce wypełnij konfiturą z płatków róży.

Krok 3

Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Krok 4

W tym czasie czekoladę rozpuść w rondelku.

Krok 5

Gorące jabłka polej roztopioną czekoladą. Posyp cukrem trzcinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej