
Składniki
300 gramów
10 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jabłka, a następnie delikatnie wydrąż, pozostawiając skórkę.
Krok 2
Owoce wypełnij konfiturą z płatków róży.
Krok 3
Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Krok 4
W tym czasie czekoladę rozpuść w rondelku.
Krok 5
Gorące jabłka polej roztopioną czekoladą. Posyp cukrem trzcinowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej