
Składniki
300 gramów
10 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jabłka, a następnie delikatnie wydrąż, pozostawiając skórkę.
Krok 2
Owoce wypełnij konfiturą z płatków róży.
Krok 3
Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Krok 4
W tym czasie czekoladę rozpuść w rondelku.
Krok 5
Gorące jabłka polej roztopioną czekoladą. Posyp cukrem trzcinowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej