Składniki
300 gramów
10 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jabłka, a następnie delikatnie wydrąż, pozostawiając skórkę.
Krok 2
Owoce wypełnij konfiturą z płatków róży.
Krok 3
Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Krok 4
W tym czasie czekoladę rozpuść w rondelku.
Krok 5
Gorące jabłka polej roztopioną czekoladą. Posyp cukrem trzcinowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej