Pieczone jabłka w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone jabłka w czekoladzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jabłka, a następnie delikatnie wydrąż, pozostawiając skórkę.

Krok 2

Owoce wypełnij konfiturą z płatków róży.

Krok 3

Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Krok 4

W tym czasie czekoladę rozpuść w rondelku.

Krok 5

Gorące jabłka polej roztopioną czekoladą. Posyp cukrem trzcinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej