
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
null łyżek
2 łyżeczki
2 szklanki
6 łyżek
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiórki zrumień na suchej patelni. Mase wymieszaj z mlekiem, wodą, jajkami i miodem. Dodaj olejek, imbir i wiórki, połącz. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.
Krok 2
Olej rozgrzej w rondlu. Ananasy osącz z zalewy. Zanurz w cieście a następnie usmaż z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej