Składniki
1 sztuka
2 szklanki
2 łyżeczki
1 szklanka
1 łyżeczka
2 sztuki
6 łyżek
null łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiórki zrumień na suchej patelni. Mase wymieszaj z mlekiem, wodą, jajkami i miodem. Dodaj olejek, imbir i wiórki, połącz. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.
Krok 2
Olej rozgrzej w rondlu. Ananasy osącz z zalewy. Zanurz w cieście a następnie usmaż z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej