Ananasowe oponki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowe oponki

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

null łyżek

2 łyżeczki

2 szklanki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiórki zrumień na suchej patelni. Mase wymieszaj z mlekiem, wodą, jajkami i miodem. Dodaj olejek, imbir i wiórki, połącz. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.

Krok 2

Olej rozgrzej w rondlu. Ananasy osącz z zalewy. Zanurz w cieście a następnie usmaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Beszamel
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej