Ananasowe oponki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowe oponki

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

6 łyżek

null łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiórki zrumień na suchej patelni. Mase wymieszaj z mlekiem, wodą, jajkami i miodem. Dodaj olejek, imbir i wiórki, połącz. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.

Krok 2

Olej rozgrzej w rondlu. Ananasy osącz z zalewy. Zanurz w cieście a następnie usmaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej