Ananasowe oponki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowe oponki

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

null łyżek

2 łyżeczki

2 szklanki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiórki zrumień na suchej patelni. Mase wymieszaj z mlekiem, wodą, jajkami i miodem. Dodaj olejek, imbir i wiórki, połącz. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.

Krok 2

Olej rozgrzej w rondlu. Ananasy osącz z zalewy. Zanurz w cieście a następnie usmaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej