Ananasowe oponki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowe oponki

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

null łyżek

2 łyżeczki

2 szklanki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiórki zrumień na suchej patelni. Mase wymieszaj z mlekiem, wodą, jajkami i miodem. Dodaj olejek, imbir i wiórki, połącz. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.

Krok 2

Olej rozgrzej w rondlu. Ananasy osącz z zalewy. Zanurz w cieście a następnie usmaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowe oponki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sataye z piersi kaczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej