Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-))

Autor: Anutek19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

3 sztuki

600 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt naturalny przełóż do miski, do kubeczka po jogurcie wlej olej roślinny i dodaj do jogurtu. Dodaj 3 jajka i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Umyj kubeczek po jogurcie, wytrzyj do sucha i odmierz 3 kubeczki mąki, 2 kubeczki cukru. Dodaj 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia i wybrany aromat do ciasta.

Krok 3

Wszystko wymieszkać dokładnie łyżką, do uzuyskania jednolitej masy. Przełóż do foremki babkowej wysmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej pergaminem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche i dopiero wtedy wyjmij z piekarnika. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
52 osoby oglądają przepis:
Tarta chlebowa z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej