
Składniki
200 gramów
400 gramów
200 gramów
3 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt naturalny przełóż do miski, do kubeczka po jogurcie wlej olej roślinny i dodaj do jogurtu. Dodaj 3 jajka i delikatnie wymieszaj łyżką.
Krok 2
Umyj kubeczek po jogurcie, wytrzyj do sucha i odmierz 3 kubeczki mąki, 2 kubeczki cukru. Dodaj 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia i wybrany aromat do ciasta.
Krok 3
Wszystko wymieszkać dokładnie łyżką, do uzuyskania jednolitej masy. Przełóż do foremki babkowej wysmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej pergaminem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche i dopiero wtedy wyjmij z piekarnika. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























