Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-))

Autor: Anutek19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

200 gramów

3 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt naturalny przełóż do miski, do kubeczka po jogurcie wlej olej roślinny i dodaj do jogurtu. Dodaj 3 jajka i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Umyj kubeczek po jogurcie, wytrzyj do sucha i odmierz 3 kubeczki mąki, 2 kubeczki cukru. Dodaj 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia i wybrany aromat do ciasta.

Krok 3

Wszystko wymieszkać dokładnie łyżką, do uzuyskania jednolitej masy. Przełóż do foremki babkowej wysmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej pergaminem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche i dopiero wtedy wyjmij z piekarnika. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej