
Składniki
200 gramów
400 gramów
200 gramów
3 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt naturalny przełóż do miski, do kubeczka po jogurcie wlej olej roślinny i dodaj do jogurtu. Dodaj 3 jajka i delikatnie wymieszaj łyżką.
Krok 2
Umyj kubeczek po jogurcie, wytrzyj do sucha i odmierz 3 kubeczki mąki, 2 kubeczki cukru. Dodaj 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia i wybrany aromat do ciasta.
Krok 3
Wszystko wymieszkać dokładnie łyżką, do uzuyskania jednolitej masy. Przełóż do foremki babkowej wysmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej pergaminem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche i dopiero wtedy wyjmij z piekarnika. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej