Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-))

Autor: Anutek19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

200 gramów

3 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt naturalny przełóż do miski, do kubeczka po jogurcie wlej olej roślinny i dodaj do jogurtu. Dodaj 3 jajka i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Umyj kubeczek po jogurcie, wytrzyj do sucha i odmierz 3 kubeczki mąki, 2 kubeczki cukru. Dodaj 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia i wybrany aromat do ciasta.

Krok 3

Wszystko wymieszkać dokładnie łyżką, do uzuyskania jednolitej masy. Przełóż do foremki babkowej wysmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej pergaminem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche i dopiero wtedy wyjmij z piekarnika. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej