Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-))

Autor: Anutek19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

3 sztuki

600 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt naturalny przełóż do miski, do kubeczka po jogurcie wlej olej roślinny i dodaj do jogurtu. Dodaj 3 jajka i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Umyj kubeczek po jogurcie, wytrzyj do sucha i odmierz 3 kubeczki mąki, 2 kubeczki cukru. Dodaj 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia i wybrany aromat do ciasta.

Krok 3

Wszystko wymieszkać dokładnie łyżką, do uzuyskania jednolitej masy. Przełóż do foremki babkowej wysmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej pergaminem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche i dopiero wtedy wyjmij z piekarnika. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Odsmażane ziemniaki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej