Kule śnieżne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kule śnieżne

Autor: Pozytyw23

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę z śmietaną gotujemy w kąpieli wodnej aż do całkowitego rozpuszczenia. Całość odstawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny (polecam przygotować masę wieczorem i zostawić na noc w lodówce).

Krok 2

Po upływie czasu łyżeczką lub łyżką nakładamy porcję masy i szybko formujemy w dłoniach kulkę (pod wpływem ciepła czekolada się bardzo szybko roztapia).

Krok 3

Truflę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Są już gotowe do spożycia, polecam przechowywać je w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej