
Składniki
3 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę z śmietaną gotujemy w kąpieli wodnej aż do całkowitego rozpuszczenia. Całość odstawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny (polecam przygotować masę wieczorem i zostawić na noc w lodówce).
Krok 2
Po upływie czasu łyżeczką lub łyżką nakładamy porcję masy i szybko formujemy w dłoniach kulkę (pod wpływem ciepła czekolada się bardzo szybko roztapia).
Krok 3
Truflę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Są już gotowe do spożycia, polecam przechowywać je w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej