Kule śnieżne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kule śnieżne

Autor: Pozytyw23

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę z śmietaną gotujemy w kąpieli wodnej aż do całkowitego rozpuszczenia. Całość odstawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny (polecam przygotować masę wieczorem i zostawić na noc w lodówce).

Krok 2

Po upływie czasu łyżeczką lub łyżką nakładamy porcję masy i szybko formujemy w dłoniach kulkę (pod wpływem ciepła czekolada się bardzo szybko roztapia).

Krok 3

Truflę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Są już gotowe do spożycia, polecam przechowywać je w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej