Amerykanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykanki

Autor: Mihuh

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1.4 litra

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić margarynę, do mąki dodać amoniak i cukier wanilinowy. Do margaryny i mleka dodawać mąki cały czas mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę z jajek i cukru. Nakładać łyżką na blachę. Piec w temperaturze 170 stopni C. Po ostudzeniu smarować lukrem. Duża porcja!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej