
Składniki
1 szklanka
1.4 litra
1 sztuka
4 sztuki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuścić margarynę, do mąki dodać amoniak i cukier wanilinowy. Do margaryny i mleka dodawać mąki cały czas mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę z jajek i cukru. Nakładać łyżką na blachę. Piec w temperaturze 170 stopni C. Po ostudzeniu smarować lukrem. Duża porcja!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej