Amerykanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykanki

Autor: Mihuh

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

1.4 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić margarynę, do mąki dodać amoniak i cukier wanilinowy. Do margaryny i mleka dodawać mąki cały czas mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę z jajek i cukru. Nakładać łyżką na blachę. Piec w temperaturze 170 stopni C. Po ostudzeniu smarować lukrem. Duża porcja!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej