
Składniki
1 szklanka
1.4 litra
1 sztuka
4 sztuki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuścić margarynę, do mąki dodać amoniak i cukier wanilinowy. Do margaryny i mleka dodawać mąki cały czas mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę z jajek i cukru. Nakładać łyżką na blachę. Piec w temperaturze 170 stopni C. Po ostudzeniu smarować lukrem. Duża porcja!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej