
Składniki
1 szklanka
1.4 litra
1 sztuka
4 sztuki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuścić margarynę, do mąki dodać amoniak i cukier wanilinowy. Do margaryny i mleka dodawać mąki cały czas mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę z jajek i cukru. Nakładać łyżką na blachę. Piec w temperaturze 170 stopni C. Po ostudzeniu smarować lukrem. Duża porcja!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej