Amerykanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykanki

Autor: Mihuh

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1.4 litra

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić margarynę, do mąki dodać amoniak i cukier wanilinowy. Do margaryny i mleka dodawać mąki cały czas mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę z jajek i cukru. Nakładać łyżką na blachę. Piec w temperaturze 170 stopni C. Po ostudzeniu smarować lukrem. Duża porcja!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej