Szynka faszerowana suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka faszerowana suszonymi owocami

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i po 5 minutach odcedzamy. Mięso myjemy, za pomocą noża robimy kieszonki, które wypełniamy morelami i śliwkami.

Krok 2

Z pomarańczy ścieramy skórkę i wyciskamy sok, dodajemy imbir, anyż, oliwę i naturalną marynatę do mięs z gorczycą i kolendrą. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 3

Marynatę wlewamy do rękawa do pieczenia zawiązanego z jednej strony. Wkładamy szynkę i dokładnie nacieramy marynatą. Zawiązujemy rękaw z drugiej strony i odstawiamy na co najmniej 2 godziny.

Krok 4

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej