Szynka faszerowana suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka faszerowana suszonymi owocami

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i po 5 minutach odcedzamy. Mięso myjemy, za pomocą noża robimy kieszonki, które wypełniamy morelami i śliwkami.

Krok 2

Z pomarańczy ścieramy skórkę i wyciskamy sok, dodajemy imbir, anyż, oliwę i naturalną marynatę do mięs z gorczycą i kolendrą. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 3

Marynatę wlewamy do rękawa do pieczenia zawiązanego z jednej strony. Wkładamy szynkę i dokładnie nacieramy marynatą. Zawiązujemy rękaw z drugiej strony i odstawiamy na co najmniej 2 godziny.

Krok 4

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej