Lody czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

0.5 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z drobno posiekaną wanilią, po czym przecedź.

Krok 2

Włóż czekoladę i rozpuść.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogni, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 4

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, aż masa zgęstnieje. Pozostaw w zamrażalniku na 2-3 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej