Lody czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

0.5 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z drobno posiekaną wanilią, po czym przecedź.

Krok 2

Włóż czekoladę i rozpuść.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogni, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 4

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, aż masa zgęstnieje. Pozostaw w zamrażalniku na 2-3 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej