Lody czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

0.5 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z drobno posiekaną wanilią, po czym przecedź.

Krok 2

Włóż czekoladę i rozpuść.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogni, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 4

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, aż masa zgęstnieje. Pozostaw w zamrażalniku na 2-3 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tagliatelle z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej