Gruszki w sosie karmelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki w sosie karmelowym

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

5 dekagramów

150 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz , zostawiając ogonek . Przekrój na pół , wydrąż gniazda nasienne . Wino , cukier , goździki , korę cynamonową i pokrojoną laskę wanilii włóż do rondelka . Włóż gruszki , gotuj 15 minut na małym ogniu . Gruszki wyjmij , ostudź .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej