Gruszki w sosie karmelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki w sosie karmelowym

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

5 dekagramów

150 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz , zostawiając ogonek . Przekrój na pół , wydrąż gniazda nasienne . Wino , cukier , goździki , korę cynamonową i pokrojoną laskę wanilii włóż do rondelka . Włóż gruszki , gotuj 15 minut na małym ogniu . Gruszki wyjmij , ostudź .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej