Gruszki w sosie karmelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki w sosie karmelowym

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

5 dekagramów

150 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz , zostawiając ogonek . Przekrój na pół , wydrąż gniazda nasienne . Wino , cukier , goździki , korę cynamonową i pokrojoną laskę wanilii włóż do rondelka . Włóż gruszki , gotuj 15 minut na małym ogniu . Gruszki wyjmij , ostudź .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki w sosie karmelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej