
Składniki
200 gramów
3 sztuki
5 dekagramów
150 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obierz , zostawiając ogonek . Przekrój na pół , wydrąż gniazda nasienne . Wino , cukier , goździki , korę cynamonową i pokrojoną laskę wanilii włóż do rondelka . Włóż gruszki , gotuj 15 minut na małym ogniu . Gruszki wyjmij , ostudź .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej