Babka ucierana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ucierana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

350 gramów

6 sztuk

null

1 opakowanie

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę utrzyj z cukrem.

Krok 2

Dodaj żółtka, sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Na końcu dodaj rodzynki i ubitą pianę. Ciasto przelej do foremki.

Krok 4

Zostaw trochę ciasta, dodaj kakao i lekko wymieszaj, po czym wylej na wierzch ciasta. Nakłuj widelcem.

Krok 5

Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej