
Składniki
250 gramów
250 gramów
350 gramów
6 sztuk
null
1 opakowanie
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę utrzyj z cukrem.
Krok 2
Dodaj żółtka, sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Na końcu dodaj rodzynki i ubitą pianę. Ciasto przelej do foremki.
Krok 4
Zostaw trochę ciasta, dodaj kakao i lekko wymieszaj, po czym wylej na wierzch ciasta. Nakłuj widelcem.
Krok 5
Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej