Babka ucierana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ucierana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

350 gramów

6 sztuk

null

1 opakowanie

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę utrzyj z cukrem.

Krok 2

Dodaj żółtka, sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Na końcu dodaj rodzynki i ubitą pianę. Ciasto przelej do foremki.

Krok 4

Zostaw trochę ciasta, dodaj kakao i lekko wymieszaj, po czym wylej na wierzch ciasta. Nakłuj widelcem.

Krok 5

Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej