Babka ucierana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ucierana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

350 gramów

6 sztuk

null

1 opakowanie

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę utrzyj z cukrem.

Krok 2

Dodaj żółtka, sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Na końcu dodaj rodzynki i ubitą pianę. Ciasto przelej do foremki.

Krok 4

Zostaw trochę ciasta, dodaj kakao i lekko wymieszaj, po czym wylej na wierzch ciasta. Nakłuj widelcem.

Krok 5

Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ucierana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej