
Składniki
250 gramów
250 gramów
350 gramów
6 sztuk
null
1 opakowanie
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę utrzyj z cukrem.
Krok 2
Dodaj żółtka, sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Na końcu dodaj rodzynki i ubitą pianę. Ciasto przelej do foremki.
Krok 4
Zostaw trochę ciasta, dodaj kakao i lekko wymieszaj, po czym wylej na wierzch ciasta. Nakłuj widelcem.
Krok 5
Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej