
Składniki
1 kilogram
400 gramów
6 sztuk
500 gramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z tłuszczem, a następnie dodaj resztę składników i przygotuj ciasto.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj, wykrój foremką ciastka.
Krok 3
Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp cukrem kryształem i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej