Składniki
1 kilogram
400 gramów
6 sztuk
500 gramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z tłuszczem, a następnie dodaj resztę składników i przygotuj ciasto.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj, wykrój foremką ciastka.
Krok 3
Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp cukrem kryształem i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej