Omlet biszkoptowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.2 szklanki

4 sztuki

2 łyżki

null

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek i utrzyj je z cukrem.

Krok 2

Białka ubij mikserem na sztywno i stopniowo dodawaj do utartych żółtek z cukrem i z mąką.

Krok 3

Dodaj skórkę z pomarańczy, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj. Usmaż na patelni.

Krok 4

Na upieczony omlet nałóż dżem i posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej