Omlet biszkoptowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.2 szklanki

4 sztuki

2 łyżki

null

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek i utrzyj je z cukrem.

Krok 2

Białka ubij mikserem na sztywno i stopniowo dodawaj do utartych żółtek z cukrem i z mąką.

Krok 3

Dodaj skórkę z pomarańczy, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj. Usmaż na patelni.

Krok 4

Na upieczony omlet nałóż dżem i posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej