
Składniki
null
0.2 szklanki
4 sztuki
2 łyżki
null
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka oddziel od białek i utrzyj je z cukrem.
Krok 2
Białka ubij mikserem na sztywno i stopniowo dodawaj do utartych żółtek z cukrem i z mąką.
Krok 3
Dodaj skórkę z pomarańczy, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj. Usmaż na patelni.
Krok 4
Na upieczony omlet nałóż dżem i posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej