
Składniki
7 łyżek
1 kilogram
40 dekagramów
2 sztuki
1 opakowanie
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Schładzamy.
Krok 2
Następnie ciasto cienko rozwałkowujemy i foremkami o różnych kształtach wykrawamy ciasteczka.
Krok 3
Układamy na blasze, smarujemy jajkiem i pieczemy na złoty kolor.
Krok 4
Następnie dekorujemy wg uznania polewą czekoladową, wiórkami, bakaliami, ozdobami cukrowymi itp.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej