
Składniki
7 łyżek
1 kilogram
40 dekagramów
2 sztuki
1 opakowanie
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Schładzamy.
Krok 2
Następnie ciasto cienko rozwałkowujemy i foremkami o różnych kształtach wykrawamy ciasteczka.
Krok 3
Układamy na blasze, smarujemy jajkiem i pieczemy na złoty kolor.
Krok 4
Następnie dekorujemy wg uznania polewą czekoladową, wiórkami, bakaliami, ozdobami cukrowymi itp.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej