Kruche ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche ciasteczka

Autor: madi356

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 łyżek

1 kilogram

40 dekagramów

2 sztuki

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Schładzamy.

Krok 2

Następnie ciasto cienko rozwałkowujemy i foremkami o różnych kształtach wykrawamy ciasteczka.

Krok 3

Układamy na blasze, smarujemy jajkiem i pieczemy na złoty kolor.

Krok 4

Następnie dekorujemy wg uznania polewą czekoladową, wiórkami, bakaliami, ozdobami cukrowymi itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej