Słodkie racuszki z kwaśnego mleka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie racuszki z kwaśnego mleka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

2 sztuki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sitko. Mleko ubij razem z sodą, mąką i szczyptą soli do uzyskania jednolitej masy, konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Jabłka obierz, rozkrój na połówki i delikatnie usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Potnij w grube plastry, które maczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kibiny
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej