Słodkie racuszki z kwaśnego mleka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Słodkie racuszki z kwaśnego mleka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

2 sztuki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sitko. Mleko ubij razem z sodą, mąką i szczyptą soli do uzyskania jednolitej masy, konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Jabłka obierz, rozkrój na połówki i delikatnie usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Potnij w grube plastry, które maczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej