
Składniki
null
400 gramów
null
2 sztuki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej przez sitko. Mleko ubij razem z sodą, mąką i szczyptą soli do uzyskania jednolitej masy, konsystencji gęstej śmietany.
Krok 2
Jabłka obierz, rozkrój na połówki i delikatnie usuń gniazda nasienne.
Krok 3
Potnij w grube plastry, które maczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej