Słodkie racuszki z kwaśnego mleka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie racuszki z kwaśnego mleka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

2 sztuki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sitko. Mleko ubij razem z sodą, mąką i szczyptą soli do uzyskania jednolitej masy, konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Jabłka obierz, rozkrój na połówki i delikatnie usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Potnij w grube plastry, które maczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej