Słodkie racuszki z kwaśnego mleka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie racuszki z kwaśnego mleka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

2 sztuki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sitko. Mleko ubij razem z sodą, mąką i szczyptą soli do uzyskania jednolitej masy, konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Jabłka obierz, rozkrój na połówki i delikatnie usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Potnij w grube plastry, które maczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klopsiki z pieczarkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej