Słodkie racuszki z kwaśnego mleka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie racuszki z kwaśnego mleka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

2 sztuki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sitko. Mleko ubij razem z sodą, mąką i szczyptą soli do uzyskania jednolitej masy, konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Jabłka obierz, rozkrój na połówki i delikatnie usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Potnij w grube plastry, które maczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie racuszki z kwaśnego mleka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej