Truskawki z gorzką czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawki z gorzką czekoladą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki dokładnie umyć, osuszyć, nie odłączając szypułek. Czekoladę razem z łyżeczką masła rozpuścić w garnuszku. Czekoladę ostudzić. Do letniej czekolady wkładać jedną trzecią truskawki, delikatnie odłożyć na blat albo na przygotowany wcześniej talerz, tak żeby czekolada nie ściekała po truskawce. Część z przygotowanych już truskawek najlepiej zanurzyć w wiórkach kolorowych, natomiast część w koralikach do posypywania ciast. Można też uprzednio oblane nasza czekoladą truskawki zanurzyć w cynamonie lub w orzeszkach, które wcześniej należy rozbić na małe kawałeczki. Doda to bardziej orientalnego smaku całemu przysmakowi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej