Truskawki z gorzką czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawki z gorzką czekoladą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki dokładnie umyć, osuszyć, nie odłączając szypułek. Czekoladę razem z łyżeczką masła rozpuścić w garnuszku. Czekoladę ostudzić. Do letniej czekolady wkładać jedną trzecią truskawki, delikatnie odłożyć na blat albo na przygotowany wcześniej talerz, tak żeby czekolada nie ściekała po truskawce. Część z przygotowanych już truskawek najlepiej zanurzyć w wiórkach kolorowych, natomiast część w koralikach do posypywania ciast. Można też uprzednio oblane nasza czekoladą truskawki zanurzyć w cynamonie lub w orzeszkach, które wcześniej należy rozbić na małe kawałeczki. Doda to bardziej orientalnego smaku całemu przysmakowi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawki z gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej