
Składniki
100 gramów
150 gramów
3 sztuki
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę lekko ubić , tak aby nie była całkiem sztywna. Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. 150 g ananasa zmiksować. Wszystko połączyć, wlać do pojemniczków i zamrozić. Gałki lodów ułożyć w pucharkach. Udekorować listkami mięty i pokrojonymi plastrami ananasa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej