Waniliowo - ananasowe kule przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waniliowo - ananasowe kule

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę lekko ubić , tak aby nie była całkiem sztywna. Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. 150 g ananasa zmiksować. Wszystko połączyć, wlać do pojemniczków i zamrozić. Gałki lodów ułożyć w pucharkach. Udekorować listkami mięty i pokrojonymi plastrami ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej