Waniliowo - ananasowe kule przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waniliowo - ananasowe kule

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę lekko ubić , tak aby nie była całkiem sztywna. Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. 150 g ananasa zmiksować. Wszystko połączyć, wlać do pojemniczków i zamrozić. Gałki lodów ułożyć w pucharkach. Udekorować listkami mięty i pokrojonymi plastrami ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej