Waniliowo - ananasowe kule przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waniliowo - ananasowe kule

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę lekko ubić , tak aby nie była całkiem sztywna. Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. 150 g ananasa zmiksować. Wszystko połączyć, wlać do pojemniczków i zamrozić. Gałki lodów ułożyć w pucharkach. Udekorować listkami mięty i pokrojonymi plastrami ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej