Waniliowo - ananasowe kule przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waniliowo - ananasowe kule

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę lekko ubić , tak aby nie była całkiem sztywna. Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. 150 g ananasa zmiksować. Wszystko połączyć, wlać do pojemniczków i zamrozić. Gałki lodów ułożyć w pucharkach. Udekorować listkami mięty i pokrojonymi plastrami ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waniliowo - ananasowe kule - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej