Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem i zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Wsadzić do lodówki na minimum godzinę.

Krok 2

Rozwałkować na placek ok. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka. Wykrojone ciastka układać na wyłożonej pergaminem blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Posmarować polewą z białej czekolady i dekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Puszyste placki z jabłkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej