Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

150 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem i zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Wsadzić do lodówki na minimum godzinę.

Krok 2

Rozwałkować na placek ok. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka. Wykrojone ciastka układać na wyłożonej pergaminem blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Posmarować polewą z białej czekolady i dekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pavlova
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej