Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem i zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Wsadzić do lodówki na minimum godzinę.

Krok 2

Rozwałkować na placek ok. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka. Wykrojone ciastka układać na wyłożonej pergaminem blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Posmarować polewą z białej czekolady i dekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Koperty z brzoskwiniami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej