Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
150 gramów
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem i zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Wsadzić do lodówki na minimum godzinę.
Krok 2
Rozwałkować na placek ok. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka. Wykrojone ciastka układać na wyłożonej pergaminem blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Posmarować polewą z białej czekolady i dekorować.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej