Kisiel porzeczkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

35

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

150 gramów

30 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porzeczki oczyść i zalej 1,5 szklanki wrzącej wody.

Krok 2

Ugotuj, a następnie przetrzyj przez sitko i wymieszaj z cukrem.

Krok 3

W pozostałej 1,5 szklanki zimnej wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną i wlej do garnka wraz z przetartymi porzeczkami. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej