Kisiel porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel porzeczkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

150 gramów

30 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porzeczki oczyść i zalej 1,5 szklanki wrzącej wody.

Krok 2

Ugotuj, a następnie przetrzyj przez sitko i wymieszaj z cukrem.

Krok 3

W pozostałej 1,5 szklanki zimnej wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną i wlej do garnka wraz z przetartymi porzeczkami. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej