
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz mąkę pszenną, ziemniaczaną i 0,5 szklani ciepłej wody.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia mleko sojowe, a następnie połącz z miodem i wanilią.
Krok 3
Do gotującego się mleka dodaj zawiesinę z mąki i wody, po czym gotuj 5-8 minut.
Krok 4
Po ostudzeniu podawaj z owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej