
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz mąkę pszenną, ziemniaczaną i 0,5 szklani ciepłej wody.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia mleko sojowe, a następnie połącz z miodem i wanilią.
Krok 3
Do gotującego się mleka dodaj zawiesinę z mąki i wody, po czym gotuj 5-8 minut.
Krok 4
Po ostudzeniu podawaj z owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej