
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz mąkę pszenną, ziemniaczaną i 0,5 szklani ciepłej wody.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia mleko sojowe, a następnie połącz z miodem i wanilią.
Krok 3
Do gotującego się mleka dodaj zawiesinę z mąki i wody, po czym gotuj 5-8 minut.
Krok 4
Po ostudzeniu podawaj z owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej