Domowy budyń z owocami na mleku roślinnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz mąkę pszenną, ziemniaczaną i 0,5 szklani ciepłej wody.

Krok 2

Doprowadź do wrzenia mleko sojowe, a następnie połącz z miodem i wanilią.

Krok 3

Do gotującego się mleka dodaj zawiesinę z mąki i wody, po czym gotuj 5-8 minut.

Krok 4

Po ostudzeniu podawaj z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej