Lody waniliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody waniliowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z drobno posiekaną wanilią, po czym przecedź.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogni, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 3

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, aż masa zgęstnieje. Pozostaw w zamrażalniku na 2-3 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka ucierana
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej