Lody waniliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody waniliowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z drobno posiekaną wanilią, po czym przecedź.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogni, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 3

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, aż masa zgęstnieje. Pozostaw w zamrażalniku na 2-3 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej