Tęczowe galaretki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowe galaretki

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 opakowań

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potrzebujemy 6 połówek cytryny/pomarańczy/grapefruita. Owoce kroimy na pół, wyciskamy sok, który popijamy w trakcie pracy :) Puste połówki owoca czyścimy w środku usuwając reszty miąszu. Każdą połówkę wypełniamy innym kolorem galaretki rozpuszczonej w 400 ml wody i odkładamy do zastygnięcia. Gotowe połówki kroimy na cząstki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej