Tęczowe galaretki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowe galaretki

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 opakowań

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potrzebujemy 6 połówek cytryny/pomarańczy/grapefruita. Owoce kroimy na pół, wyciskamy sok, który popijamy w trakcie pracy :) Puste połówki owoca czyścimy w środku usuwając reszty miąszu. Każdą połówkę wypełniamy innym kolorem galaretki rozpuszczonej w 400 ml wody i odkładamy do zastygnięcia. Gotowe połówki kroimy na cząstki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej