Mus kakaowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus kakaowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

125 gramów

100 gramów

6 łyżek

2 łyżki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek gorzką czekoladę rozdrabniamy i rozpuszczamy z wodą, gotować na małym ogniu, potem odstawić do ostygnięcia. W między czasie cukier puder z serem ucieramy na jednolitą masę. Śmietanę należy ubić na sztywną masę. Potem do masy serowej dodajemy, czekoladę, ubitą śmietanę i kawę, mieszamy wszystko. Kakaową masę najlepiej włożyć do miseczek lub specjalnych pucharków, zostawić masę na całą noc w lodówce. Następnego dnia wyłożyć naczynie z musem ozdobić bitą śmietaną, rurkami i startą czekoladą. Można dodać do tego lody, najlepiej czekoladowe. Koszt takiego musu wynosi około 10zł.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
34 osoby oglądają przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej