Składniki
150 mililitrów
125 gramów
100 gramów
6 łyżek
2 łyżki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek gorzką czekoladę rozdrabniamy i rozpuszczamy z wodą, gotować na małym ogniu, potem odstawić do ostygnięcia. W między czasie cukier puder z serem ucieramy na jednolitą masę. Śmietanę należy ubić na sztywną masę. Potem do masy serowej dodajemy, czekoladę, ubitą śmietanę i kawę, mieszamy wszystko. Kakaową masę najlepiej włożyć do miseczek lub specjalnych pucharków, zostawić masę na całą noc w lodówce. Następnego dnia wyłożyć naczynie z musem ozdobić bitą śmietaną, rurkami i startą czekoladą. Można dodać do tego lody, najlepiej czekoladowe. Koszt takiego musu wynosi około 10zł.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej