Mus kakaowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus kakaowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

125 gramów

100 gramów

6 łyżek

2 łyżki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek gorzką czekoladę rozdrabniamy i rozpuszczamy z wodą, gotować na małym ogniu, potem odstawić do ostygnięcia. W między czasie cukier puder z serem ucieramy na jednolitą masę. Śmietanę należy ubić na sztywną masę. Potem do masy serowej dodajemy, czekoladę, ubitą śmietanę i kawę, mieszamy wszystko. Kakaową masę najlepiej włożyć do miseczek lub specjalnych pucharków, zostawić masę na całą noc w lodówce. Następnego dnia wyłożyć naczynie z musem ozdobić bitą śmietaną, rurkami i startą czekoladą. Można dodać do tego lody, najlepiej czekoladowe. Koszt takiego musu wynosi około 10zł.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej