Mus kakaowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus kakaowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 łyżki

1 gram

1 gram

1 gram

150 mililitrów

125 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek gorzką czekoladę rozdrabniamy i rozpuszczamy z wodą, gotować na małym ogniu, potem odstawić do ostygnięcia. W między czasie cukier puder z serem ucieramy na jednolitą masę. Śmietanę należy ubić na sztywną masę. Potem do masy serowej dodajemy, czekoladę, ubitą śmietanę i kawę, mieszamy wszystko. Kakaową masę najlepiej włożyć do miseczek lub specjalnych pucharków, zostawić masę na całą noc w lodówce. Następnego dnia wyłożyć naczynie z musem ozdobić bitą śmietaną, rurkami i startą czekoladą. Można dodać do tego lody, najlepiej czekoladowe. Koszt takiego musu wynosi około 10zł.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej