Smażone Banany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone Banany

Autor: julka-09

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz banana w podłużne plastry, i nastaw patelnię.

Krok 2

Patelnię posmaruj masłem i posyp cukrem.

Krok 3

Połóż banany na rozgrznej patelni polej miodem i posyp rodzynkami. Smaż aż miód zgęstnieje i banany będą zarumienione.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej