Smażone Banany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone Banany

Autor: julka-09

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz banana w podłużne plastry, i nastaw patelnię.

Krok 2

Patelnię posmaruj masłem i posyp cukrem.

Krok 3

Połóż banany na rozgrznej patelni polej miodem i posyp rodzynkami. Smaż aż miód zgęstnieje i banany będą zarumienione.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone Banany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej