
Składniki
5 łyżek
1 opakowanie
1 sztuka
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz, a z miąższu wyjmij kuleczki łyżką do lodów.
Krok 2
Do mleka dodaj cukier oraz cukier waniliowy i gotuj cały czas mieszając.
Krok 3
Ostudź i włóż do lodówki.
Krok 4
Melona polej zimnym mlekiem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej