
Składniki
5 łyżek
1 opakowanie
1 sztuka
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz, a z miąższu wyjmij kuleczki łyżką do lodów.
Krok 2
Do mleka dodaj cukier oraz cukier waniliowy i gotuj cały czas mieszając.
Krok 3
Ostudź i włóż do lodówki.
Krok 4
Melona polej zimnym mlekiem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej