Włoskie ciasteczka amaretti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciasteczka amaretti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. Migdały wymieszaj z 50 gram cukru.

Krok 2

Białka ubij z resztą cukru na pianę. Dodaj do niej aromat i porcjami migdały.

Krok 3

Nakładaj masę łyżeczką do szprycki i wyciskaj ciasteczka na blachę wyłożoną papierem. Piecz ok. 15 minut.

Krok 4

Po upieczeniu wyłącz piekarnik, otwórz i trzymaj w nim ciasteczka przez godzinę. Będą wtedy bardzo chrupiące i kruche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej