
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. Migdały wymieszaj z 50 gram cukru.
Krok 2
Białka ubij z resztą cukru na pianę. Dodaj do niej aromat i porcjami migdały.
Krok 3
Nakładaj masę łyżeczką do szprycki i wyciskaj ciasteczka na blachę wyłożoną papierem. Piecz ok. 15 minut.
Krok 4
Po upieczeniu wyłącz piekarnik, otwórz i trzymaj w nim ciasteczka przez godzinę. Będą wtedy bardzo chrupiące i kruche.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej