Włoskie ciasteczka amaretti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciasteczka amaretti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. Migdały wymieszaj z 50 gram cukru.

Krok 2

Białka ubij z resztą cukru na pianę. Dodaj do niej aromat i porcjami migdały.

Krok 3

Nakładaj masę łyżeczką do szprycki i wyciskaj ciasteczka na blachę wyłożoną papierem. Piecz ok. 15 minut.

Krok 4

Po upieczeniu wyłącz piekarnik, otwórz i trzymaj w nim ciasteczka przez godzinę. Będą wtedy bardzo chrupiące i kruche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej