
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. Migdały wymieszaj z 50 gram cukru.
Krok 2
Białka ubij z resztą cukru na pianę. Dodaj do niej aromat i porcjami migdały.
Krok 3
Nakładaj masę łyżeczką do szprycki i wyciskaj ciasteczka na blachę wyłożoną papierem. Piecz ok. 15 minut.
Krok 4
Po upieczeniu wyłącz piekarnik, otwórz i trzymaj w nim ciasteczka przez godzinę. Będą wtedy bardzo chrupiące i kruche.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej