Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

50 dekagramów

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj ok. 15 min.

Krok 2

Oczyść pieczarki, pokrój w plastry i duś ok. 5 minut na maśle. Dodaj do zupy. Przypraw solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową. Gotuj jeszcze ok. 10 min.

Krok 3

Rozlej na talerze. Zupę w każdym talerzu polej łyżeczką oliwy aromatyzowanej białymi truflami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidorowa po włosku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej