
Składniki
50 dekagramów
8 sztuk
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
4 łyżeczki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj ok. 15 min.
Krok 2
Oczyść pieczarki, pokrój w plastry i duś ok. 5 minut na maśle. Dodaj do zupy. Przypraw solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową. Gotuj jeszcze ok. 10 min.
Krok 3
Rozlej na talerze. Zupę w każdym talerzu polej łyżeczką oliwy aromatyzowanej białymi truflami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej