Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

8 sztuk

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżeczki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj ok. 15 min.

Krok 2

Oczyść pieczarki, pokrój w plastry i duś ok. 5 minut na maśle. Dodaj do zupy. Przypraw solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową. Gotuj jeszcze ok. 10 min.

Krok 3

Rozlej na talerze. Zupę w każdym talerzu polej łyżeczką oliwy aromatyzowanej białymi truflami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej