Składniki
50 dekagramów
8 sztuk
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
4 łyżeczki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj ok. 15 min.
Krok 2
Oczyść pieczarki, pokrój w plastry i duś ok. 5 minut na maśle. Dodaj do zupy. Przypraw solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową. Gotuj jeszcze ok. 10 min.
Krok 3
Rozlej na talerze. Zupę w każdym talerzu polej łyżeczką oliwy aromatyzowanej białymi truflami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej