
Składniki
null
4 łyżki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bez wypucz w wodzie. Śliwki podziel na połówki i usuń pestki. Usuń z gruszek gniazda i pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Zagotuj sok porzeczkowy z cukrem.
Krok 3
Dodaj bez, śliwki, skórkę z cytryny, cynamon i goździk. Kiedy zawrze gotuj jeszcze 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie odstaw do przestudzenia.
Krok 4
Wyjmij z zupy goździki, cynamon i skórkę z cytryny.
Krok 5
Przygotuj pianki. Zagotuj wodę. Ubij białka z cukrem.
Krok 6
Pianę kładź na wodę i pozostaw garnek przykryty na ogniu na około 3 minuty.
Krok 7
Pianki odwróć i zostaw na kolejne 3 minuty. Po tym czasie wyjmij pianki cedzakową łyżką i podawaj z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej