Zupa z czarnego bzu z piankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czarnego bzu z piankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bez wypucz w wodzie. Śliwki podziel na połówki i usuń pestki. Usuń z gruszek gniazda i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Zagotuj sok porzeczkowy z cukrem.

Krok 3

Dodaj bez, śliwki, skórkę z cytryny, cynamon i goździk. Kiedy zawrze gotuj jeszcze 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie odstaw do przestudzenia.

Krok 4

Wyjmij z zupy goździki, cynamon i skórkę z cytryny.

Krok 5

Przygotuj pianki. Zagotuj wodę. Ubij białka z cukrem.

Krok 6

Pianę kładź na wodę i pozostaw garnek przykryty na ogniu na około 3 minuty.

Krok 7

Pianki odwróć i zostaw na kolejne 3 minuty. Po tym czasie wyjmij pianki cedzakową łyżką i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czarnego bzu z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czarnego bzu z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czarnego bzu z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czarnego bzu z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czarnego bzu z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czarnego bzu z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czarnego bzu z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czarnego bzu z piankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej