Zupa chińska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa chińska z kurczakiem

Autor: Joanna Leszczyńska

ratingratingratingratingrating

9

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

250 gramów

0.5 opakowania

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 1,5 litra wody i rozpuścić 2 kostki rosołu z kury i 1 kostkę bulionu grzybowego.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokroić według uznania (najlepiej w drobną kostkę). Wrzucić mięso do gotowego wywaru i gotować ok.10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować ok. 5 minut.

Krok 3

Dodać opakowanie chińskiej mieszanki warzyw i gotować kolejne 10 minut.

Krok 4

Na koniec wlać sos sojowy, dodać pół opakowania makaronu i szczyptę chili. Gotować ok. 4 minut (czas potrzebny do przygotowania makaronu).

1

Opinie o przepisie

  • Wojciech Kasprzyk

    Wojciech Kasprzyk , 18.06.2018

    Jaka konkretnie mieszanka warzyw ma być użyta ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej