Zupa chińska z kurczakiem

Autor: Joanna Leszczyńska

ratingratingratingratingrating

8

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

250 gramów

0.5 opakowania

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 1,5 litra wody i rozpuścić 2 kostki rosołu z kury i 1 kostkę bulionu grzybowego.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokroić według uznania (najlepiej w drobną kostkę). Wrzucić mięso do gotowego wywaru i gotować ok.10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować ok. 5 minut.

Krok 3

Dodać opakowanie chińskiej mieszanki warzyw i gotować kolejne 10 minut.

Krok 4

Na koniec wlać sos sojowy, dodać pół opakowania makaronu i szczyptę chili. Gotować ok. 4 minut (czas potrzebny do przygotowania makaronu).

1

Opinie o przepisie

  • Wojciech Kasprzyk

    Wojciech Kasprzyk , 18.06.2018

    Jaka konkretnie mieszanka warzyw ma być użyta ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej