Składniki
500 gramów
1 opakowanie
250 gramów
0.5 opakowania
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 1,5 litra wody i rozpuścić 2 kostki rosołu z kury i 1 kostkę bulionu grzybowego.
Krok 2
Piersi z kurczaka pokroić według uznania (najlepiej w drobną kostkę). Wrzucić mięso do gotowego wywaru i gotować ok.10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować ok. 5 minut.
Krok 3
Dodać opakowanie chińskiej mieszanki warzyw i gotować kolejne 10 minut.
Krok 4
Na koniec wlać sos sojowy, dodać pół opakowania makaronu i szczyptę chili. Gotować ok. 4 minut (czas potrzebny do przygotowania makaronu).
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej