
Składniki
250 gramów
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 1,5 litra wody i rozpuścić 2 kostki rosołu z kury i 1 kostkę bulionu grzybowego.
Krok 2
Piersi z kurczaka pokroić według uznania (najlepiej w drobną kostkę). Wrzucić mięso do gotowego wywaru i gotować ok.10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować ok. 5 minut.
Krok 3
Dodać opakowanie chińskiej mieszanki warzyw i gotować kolejne 10 minut.
Krok 4
Na koniec wlać sos sojowy, dodać pół opakowania makaronu i szczyptę chili. Gotować ok. 4 minut (czas potrzebny do przygotowania makaronu).
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej