PRZEPISY.PL
Zupa chińska z kurczakiem - autor: Joanna Leszczyńska

Zupa chińska z kurczakiem

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
24
osoby dodały do Mniamlisty
24
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • piersi z kurczaka500 g
  • mrożona mieszanka chińska1 opak
  • pieczarki250 g
  • makaron chiński (np. typu noodle)0.5 opak
  • Rosół z kury Knorr
    2 szt
  • Krok 1

    Zagotować 1,5 litra wody i rozpuścić 2 kostki rosołu z kury i 1 kostkę bulionu grzybowego.
  • Krok 2

    Piersi z kurczaka pokroić według uznania (najlepiej w drobną kostkę). Wrzucić mięso do gotowego wywaru i gotować ok.10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować ok. 5 minut.
  • Krok 3

    Dodać opakowanie chińskiej mieszanki warzyw i gotować kolejne 10 minut.
  • Krok 4

    Na koniec wlać sos sojowy, dodać pół opakowania makaronu i szczyptę chili. Gotować ok. 4 minut (czas potrzebny do przygotowania makaronu).

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

9
osób dodało do Mniamlisty
45''
5
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
27
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
126
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe