Zupa chińska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa chińska z kurczakiem

Autor: Joanna Leszczyńska

ratingratingratingratingrating

10

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 1,5 litra wody i rozpuścić 2 kostki rosołu z kury i 1 kostkę bulionu grzybowego.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokroić według uznania (najlepiej w drobną kostkę). Wrzucić mięso do gotowego wywaru i gotować ok.10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować ok. 5 minut.

Krok 3

Dodać opakowanie chińskiej mieszanki warzyw i gotować kolejne 10 minut.

Krok 4

Na koniec wlać sos sojowy, dodać pół opakowania makaronu i szczyptę chili. Gotować ok. 4 minut (czas potrzebny do przygotowania makaronu).

1

Opinie o przepisie

  • Wojciech Kasprzyk

    Wojciech Kasprzyk , 18.06.2018

    Jaka konkretnie mieszanka warzyw ma być użyta ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej