Składniki
250 gramów
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 1,5 litra wody i rozpuścić 2 kostki rosołu z kury i 1 kostkę bulionu grzybowego.
Krok 2
Piersi z kurczaka pokroić według uznania (najlepiej w drobną kostkę). Wrzucić mięso do gotowego wywaru i gotować ok.10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować ok. 5 minut.
Krok 3
Dodać opakowanie chińskiej mieszanki warzyw i gotować kolejne 10 minut.
Krok 4
Na koniec wlać sos sojowy, dodać pół opakowania makaronu i szczyptę chili. Gotować ok. 4 minut (czas potrzebny do przygotowania makaronu).
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej