
Składniki
2 szklanki
1 plaster
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
2 litry wody wlewamy do garnka, wrzucamy kostkę bulionową Knorr,
Krok 2
Czekamy aż się rozpuści. Wlewamy przecier, dodajemy sól i pieprz zaprawiamy śmietaną i mąką. Czekamy aż zupa się zagotuje.
Krok 3
Zupka gotowa
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej