Zupa kalafiorowa

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

3

50 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz. Marchew, selera i pietruszką zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora pokrój w krążki i przepłucz pod bieżącą wodą. Natkę posiekaj.

Krok 2

W garnku rozpuść masło i przesmaż warzywa. Oprósz mąką, wymieszaj, zalej połową szklanki wody i duś kilka minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Następnie dodaj bulionetkę Knorr i uzupełnij litrem wody. Z kalafiora powycinaj małe różyczki i dodaj do wywaru. Całość gotuj 30 minut.

Krok 4

Pod koniec dodaj pokrojone w małą kostkę ziemniaki i śmietanę. W razie potrzeby dopraw do smaku i gotuj jeszcze kilka minut. Podając posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej