Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym
łatwe
53 osoby zapisały

Składniki
400 mililitrów
2 sztuki
1.5 litra
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
dip:
60 gramów
200 mililitrów
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku 1,5 litra wody. Dodaj obrane i umyte warzywa oraz kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.
Krok 2
Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Gdy zmiękną – wyjmij je z wywaru.
Krok 3
Uzupełnij wodę do 1,5 litra i wrzuć pomidory oraz przyprawy.
Krok 4
Pokrój ugotowane warzywa w paski i dodaj je do zupy.
Krok 5
Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go w preferowanych ilościach.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej