Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

2 sztuki

1.5 litra

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

dip:

60 gramów

200 mililitrów

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku 1,5 litra wody. Dodaj obrane i umyte warzywa oraz kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Krok 2

Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Gdy zmiękną – wyjmij je z wywaru.

Krok 3

Uzupełnij wodę do 1,5 litra i wrzuć pomidory oraz przyprawy.

Krok 4

Pokrój ugotowane warzywa w paski i dodaj je do zupy.

Krok 5

Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go w preferowanych ilościach.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej