Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym
łatwe
62 osoby zapisały

Składniki
400 mililitrów
2 sztuki
1.5 litra
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
dip:
60 gramów
200 mililitrów
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku 1,5 litra wody. Dodaj obrane i umyte warzywa oraz kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.
Krok 2
Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Gdy zmiękną – wyjmij je z wywaru.
Krok 3
Uzupełnij wodę do 1,5 litra i wrzuć pomidory oraz przyprawy.
Krok 4
Pokrój ugotowane warzywa w paski i dodaj je do zupy.
Krok 5
Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go w preferowanych ilościach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej