Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

259 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

2 sztuki

1.5 litra

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

dip:

60 gramów

200 mililitrów

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku 1,5 litra wody. Dodaj obrane i umyte warzywa oraz kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Krok 2

Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Gdy zmiękną – wyjmij je z wywaru.

Krok 3

Uzupełnij wodę do 1,5 litra i wrzuć pomidory oraz przyprawy.

Krok 4

Pokrój ugotowane warzywa w paski i dodaj je do zupy.

Krok 5

Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go w preferowanych ilościach.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej