Tofu obtoczone curry z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu obtoczone curry z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

303 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

450 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój tofu w kostkę i obtocz w curry z oliwą, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 1

Krok 2

Posiekaj pora, paprykę pokrój w paski, a cukinie w krążki.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż tofu co jakiś czas obracając kostki, by równomiernie się usmażyły. Dodaj posiekanego pora, chwilę podsmaż, a potem dorzuć paprykę i cukinię.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 3

Krok 4

Smaż przez 5 minut dokładnie mieszając.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej sosy sojowe i duś, aż warzywa zrobią się miękkie. Dopraw mini kostką Knorr. Możesz podawać z makaronem soba.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tofu obtoczone curry z warzywamiTofu obtoczone curry z warzywami

Pokrój tofu w kostkę i obtocz w curry z oliwą, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.