Tofu obtoczone curry z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu obtoczone curry z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

450 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój tofu w kostkę i obtocz w curry z oliwą, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 1

Krok 2

Posiekaj pora, paprykę pokrój w paski, a cukinie w krążki.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż tofu co jakiś czas obracając kostki, by równomiernie się usmażyły. Dodaj posiekanego pora, chwilę podsmaż, a potem dorzuć paprykę i cukinię.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 3

Krok 4

Smaż przez 5 minut dokładnie mieszając.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej sosy sojowe i duś, aż warzywa zrobią się miękkie. Dopraw mini kostką Knorr. Możesz podawać z makaronem soba.

Tofu obtoczone curry z warzywami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofu obtoczone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tofu obtoczone curry z warzywamiTofu obtoczone curry z warzywami

Pokrój tofu w kostkę i obtocz w curry z oliwą, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.