
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
450 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój tofu w kostkę i obtocz w curry z oliwą, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 2
Posiekaj pora, paprykę pokrój w paski, a cukinie w krążki.

Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż tofu co jakiś czas obracając kostki, by równomiernie się usmażyły. Dodaj posiekanego pora, chwilę podsmaż, a potem dorzuć paprykę i cukinię.

Krok 4
Smaż przez 5 minut dokładnie mieszając.

Krok 5
Następnie wlej sosy sojowe i duś, aż warzywa zrobią się miękkie. Dopraw mini kostką Knorr. Możesz podawać z makaronem soba.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej