Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
70 gramów
20 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w dużą kostkę 3 centymetry na 3 centymetry, przełóż do miseczki, dodaj Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr i wymieszaj. Zamarynowane mięso odstaw na około 10 minut do lodówki.
Krok 2
W tym czasie przygotuj ciasto. Ubij pianę z białek jaj. Obie mąki wymieszaj, następnie połącz z piwem. No końcu dodaj pianę z białek.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż w nim zanurzone w cieście kawałki kurczaka.
Krok 4
Na drugiej patelni podsmaż pokrojone w kostkę (3 centymetry na 3 centymetry) papryki i cebule, dodaj orzeszki.
Krok 5
Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w proporcjach podanych na opakowaniu. Wszystko razem gotuj 3 minuty. Usmażone kawałki kurczaka podawaj na sosie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w cieście piwnym w sosie miodowym
Chrupiące orzechy, doprawione warzywa oraz soczysty kurczak – wszystkie te smaki łączą się w tym prostym daniu. Kurczak w cieście podany w sosie miodowym to doskonała propozycja na szybki obiad lub ciepłą kolację. Podstawą potrawy są aromatyczne kawałki mięsa – pokrój je, a następnie przełóż do miski i dodaj wyrazistą mieszankę przypraw. Odstaw mięso do lodówki, aby dokładnie przesiąknęło marynatą, a w tym czasie przyrządź ciasto. To bardzo proste – wystarczy, że ubijesz pianę z jajek, wymieszasz sugerowane w przepisie rodzaje mąki i połączysz z piwem. Kawałki kurczaka obtocz w przygotowanej mieszance i smaż na patelni do momentu, aż uzyskają złocisty kolor. Osobno przyrządź również warzywa, dodaj do nich orzeszki nerkowca i połącz z przyprawą do chińskich potraw. Wszystko razem gotuj przez kilka minut, a gdy będzie gotowe, zalej sosem kawałki kurczaka. Danie doskonale smakuje bez żadnych dodatków, jednak możesz urozmaicić je ugotowanym ryżem połączonym z przyprawą curry. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.