
Składniki
1 litr
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i marchew obrać, pokroić w kawałki i włożyć do garnka. Papryczkę pozbawić ziaren, pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Pomidory otworzyć, dodać do garnka.
Krok 2
Zalać wodą, dodać pokrojony w plasterki czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól i gotować ok 25 min. Do zupy dodać resztę przypraw, wymieszać. Dodać zahartowaną zupą śmietanę, wymieszać i zagotować.
Krok 3
Zupę podawać z drobnym makaronem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































