Pikantna zupa pomidorowa

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

932

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i marchew obrać, pokroić w kawałki i włożyć do garnka. Papryczkę pozbawić ziaren, pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Pomidory otworzyć, dodać do garnka.

Krok 2

Zalać wodą, dodać pokrojony w plasterki czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól i gotować ok 25 min. Do zupy dodać resztę przypraw, wymieszać. Dodać zahartowaną zupą śmietanę, wymieszać i zagotować.

Krok 3

Zupę podawać z drobnym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej