
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
500 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

Krok 2
Mięso i warzywa wyciągnij. Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.

Krok 3
Następnie dodaj kostkę rosołową wołową Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.