PRZEPISY.PL

Zupa pomidorowa

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
58
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • porcja rosołowa0.5 kg
  • Bulion cielęcy Knorr1 szt
  • marchewka2 szt
  • pietruszka1 szt
  • seler0.25 szt
  • por1 szt
  • średniej wielkości cebula1 szt
  • liść laurowy3 szt
  • ziele angielskie3 szt
  • śmietana 22%0.5 szklanki
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki1 łyżka
  • Krok 1

    Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  • Krok 2

    Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.
  • Krok 3

    Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

8
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
26
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
152
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Średnie
130
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe