Warzywa po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

265 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr z jogurtem i 50 mililitrami wody.

Warzywa po tajsku - Krok 1

Krok 2

Kapustę białą i czerwoną poszatkuj lub pokrój w cienkie paski. Selera pokrój w cienkie słupki, a pora w krążki. Wszystkie te składniki wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 5 minut. Brokuły i kalafiora również ugotuj.

Warzywa po tajsku - Krok 2

Krok 3

Następnie odcedź je i wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem sezamowym.

Warzywa po tajsku - Krok 3

Krok 4

Gotowe warzywa polej sosem i podawaj z ryżem.

Warzywa po tajsku - Krok 4
Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa po tajskuWarzywa po tajsku

Z przepisem na warzywa po tajsku przygotujesz pyszny wegetariański obiad o orientalnym charakterze. Jego głównymi składnikami są jarzyny takie jak: por, kapusta, czy brokuł. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tego dania jest poszatkowanie dwóch rodzajów kapusty – białej i czerwonej. Selera i pora posiekaj, natomiast brokuł oraz kalafior podziel na niewielkie różyczki. Wymienione składniki umieść w dużym garnku z wrzącą wodą i gotuj do momentu, aż warzywa będą dość miękkie, jednak nadal pozostaną jędrne i jednocześnie chrupkie. Następnie odcedź je, przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem sezamowym i smaż przez chwilę. Przyrządzając tę potrawę, możesz także skorzystać z woka. Tak przygotowane warzywa po tajsku najlepiej smakują z dressingiem, składającym się z błyskawicznego sosu czosnkowego połączonego z jogurtem naturalnym. Danie serwuj na ciepło z dodatkiem ugotowanego ryżu, np. jaśminowego, który wyróżnia się kwiatowym zapachem. Udowadniamy, że gotowanie może być proste – skorzystaj z naszego przepisu na warzywa po tajsku.