Warzywa po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

273 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr z jogurtem i 50 mililitrami wody.

Warzywa po tajsku - Krok 1

Krok 2

Kapustę białą i czerwoną poszatkuj lub pokrój w cienkie paski. Selera pokrój w cienkie słupki, a pora w krążki. Wszystkie te składniki wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 5 minut. Brokuły i kalafiora również ugotuj.

Warzywa po tajsku - Krok 2

Krok 3

Następnie odcedź je i wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem sezamowym.

Warzywa po tajsku - Krok 3

Krok 4

Gotowe warzywa polej sosem i podawaj z ryżem.

Warzywa po tajsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone bataty
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa po tajskuWarzywa po tajsku

Z przepisem na warzywa po tajsku przygotujesz pyszny wegetariański obiad o orientalnym charakterze. Jego głównymi składnikami są jarzyny takie jak: por, kapusta, czy brokuł. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tego dania jest poszatkowanie dwóch rodzajów kapusty – białej i czerwonej. Selera i pora posiekaj, natomiast brokuł oraz kalafior podziel na niewielkie różyczki. Wymienione składniki umieść w dużym garnku z wrzącą wodą i gotuj do momentu, aż warzywa będą dość miękkie, jednak nadal pozostaną jędrne i jednocześnie chrupkie. Następnie odcedź je, przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem sezamowym i smaż przez chwilę. Przyrządzając tę potrawę, możesz także skorzystać z woka. Tak przygotowane warzywa po tajsku najlepiej smakują z dressingiem, składającym się z błyskawicznego sosu czosnkowego połączonego z jogurtem naturalnym. Danie serwuj na ciepło z dodatkiem ugotowanego ryżu, np. jaśminowego, który wyróżnia się kwiatowym zapachem. Udowadniamy, że gotowanie może być proste – skorzystaj z naszego przepisu na warzywa po tajsku.