
Składniki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
200 gramów
1.5 litra
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz i drobno pokrój.
Krok 2
Mięso umyj, zmiel i podsmaż, a następnie dodaj cebulę.
Krok 3
Zalej wywarem i ugotuj.
Krok 4
Połącz z groszkiem, śmietaną, mąką i przyprawami.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj starty ser. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej