Cebulowo - ziołowa zupa z serem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa firmowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

200 gramów

1.5 litra

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz i drobno pokrój.

Krok 2

Mięso umyj, zmiel i podsmaż, a następnie dodaj cebulę.

Krok 3

Zalej wywarem i ugotuj.

Krok 4

Połącz z groszkiem, śmietaną, mąką i przyprawami.

Krok 5

Po chwili gotowania dodaj starty ser. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej