Cebulowo - ziołowa zupa z serem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa firmowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

200 gramów

1.5 litra

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz i drobno pokrój.

Krok 2

Mięso umyj, zmiel i podsmaż, a następnie dodaj cebulę.

Krok 3

Zalej wywarem i ugotuj.

Krok 4

Połącz z groszkiem, śmietaną, mąką i przyprawami.

Krok 5

Po chwili gotowania dodaj starty ser. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej