
Składniki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
200 gramów
1.5 litra
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz i drobno pokrój.
Krok 2
Mięso umyj, zmiel i podsmaż, a następnie dodaj cebulę.
Krok 3
Zalej wywarem i ugotuj.
Krok 4
Połącz z groszkiem, śmietaną, mąką i przyprawami.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj starty ser. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej