Cebulowo - ziołowa zupa z serem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa firmowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

200 gramów

1.5 litra

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz i drobno pokrój.

Krok 2

Mięso umyj, zmiel i podsmaż, a następnie dodaj cebulę.

Krok 3

Zalej wywarem i ugotuj.

Krok 4

Połącz z groszkiem, śmietaną, mąką i przyprawami.

Krok 5

Po chwili gotowania dodaj starty ser. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej