
Składniki
5 łyżeczek
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 1 litr wody, rozpuść w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj koncentrat pomidorowy, suszone pomidory i mieloną paprykę, gotuj 5 minut - dopraw do smaku cukrem. Dodaj także bardzo drobno posiekany obrany wcześniej czosnek.
Krok 2
Warzywa oczyść, opłucz - cukinii nie obieraj. Wszystkie pokrój w cienkie słupki tzw. julienne. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i smaż je kilka minut mieszając aż stracą surowość i zaczną się leciutko rumienić. Oprósz je do smaku odrobiną soli i pieprzu mielonego.
Krok 3
Na każdy talerz nałóż porcję warzyw, dolej zupy. Podawaj z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej