Pomidorowa czysta z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa czysta z warzywami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżeczek

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 1 litr wody, rozpuść w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj koncentrat pomidorowy, suszone pomidory i mieloną paprykę, gotuj 5 minut - dopraw do smaku cukrem. Dodaj także bardzo drobno posiekany obrany wcześniej czosnek.

Krok 2

Warzywa oczyść, opłucz - cukinii nie obieraj. Wszystkie pokrój w cienkie słupki tzw. julienne. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i smaż je kilka minut mieszając aż stracą surowość i zaczną się leciutko rumienić. Oprósz je do smaku odrobiną soli i pieprzu mielonego.

Krok 3

Na każdy talerz nałóż porcję warzyw, dolej zupy. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej