Zupa cebulowa z chlebem i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z chlebem i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę i usmaż na oleju nie rumieniąc.

Krok 2

Chleb pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na maśle* i zalej wywarem.

Krok 3

Dodaj cebulę i rozgotuj.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.

Krok 5

Przetrzyj zupę, zagotuj i dopraw do smaku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej