Zupa cebulowa z chlebem i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z chlebem i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę i usmaż na oleju nie rumieniąc.

Krok 2

Chleb pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na maśle* i zalej wywarem.

Krok 3

Dodaj cebulę i rozgotuj.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.

Krok 5

Przetrzyj zupę, zagotuj i dopraw do smaku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej