
Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
200 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę i usmaż na oleju nie rumieniąc.
Krok 2
Chleb pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na maśle* i zalej wywarem.
Krok 3
Dodaj cebulę i rozgotuj.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.
Krok 5
Przetrzyj zupę, zagotuj i dopraw do smaku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej