
Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
200 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę i usmaż na oleju nie rumieniąc.
Krok 2
Chleb pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na maśle* i zalej wywarem.
Krok 3
Dodaj cebulę i rozgotuj.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.
Krok 5
Przetrzyj zupę, zagotuj i dopraw do smaku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej