
Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
200 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę i usmaż na oleju nie rumieniąc.
Krok 2
Chleb pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na maśle* i zalej wywarem.
Krok 3
Dodaj cebulę i rozgotuj.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.
Krok 5
Przetrzyj zupę, zagotuj i dopraw do smaku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej