Zupa cebulowa z chlebem i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z chlebem i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę i usmaż na oleju nie rumieniąc.

Krok 2

Chleb pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na maśle* i zalej wywarem.

Krok 3

Dodaj cebulę i rozgotuj.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.

Krok 5

Przetrzyj zupę, zagotuj i dopraw do smaku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z chlebem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej