
Składniki
10 dekagramów
10 dekagramów
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i oczyszczone warzywa kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka, zalewamy litrem gorącej wody. Dokładamy Bulion na włoszczyźnie Knorr, doprawiamy przyprawami. Gotujemy do miękkości.
Krok 2
Gorącą zupę miksujemy dodając po kawałki topiony serek. Dokładnie mieszamy, przelewamy do miseczek, dodajemy kleksa ze śmietany.
Krok 3
Idealnym dodatkiem do takiej zupy są grzanki z serem żółtym. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej