
Składniki
10 dekagramów
10 dekagramów
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i oczyszczone warzywa kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka, zalewamy litrem gorącej wody. Dokładamy Bulion na włoszczyźnie Knorr, doprawiamy przyprawami. Gotujemy do miękkości.
Krok 2
Gorącą zupę miksujemy dodając po kawałki topiony serek. Dokładnie mieszamy, przelewamy do miseczek, dodajemy kleksa ze śmietany.
Krok 3
Idealnym dodatkiem do takiej zupy są grzanki z serem żółtym. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej