Rozgrzewająca zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca zupa warzywna

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

10 dekagramów

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i oczyszczone warzywa kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka, zalewamy litrem gorącej wody. Dokładamy Bulion na włoszczyźnie Knorr, doprawiamy przyprawami. Gotujemy do miękkości.

Krok 2

Gorącą zupę miksujemy dodając po kawałki topiony serek. Dokładnie mieszamy, przelewamy do miseczek, dodajemy kleksa ze śmietany.

Krok 3

Idealnym dodatkiem do takiej zupy są grzanki z serem żółtym. Smacznego!

Agni

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej