Rozgrzewająca zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca zupa warzywna

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

10 dekagramów

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i oczyszczone warzywa kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka, zalewamy litrem gorącej wody. Dokładamy Bulion na włoszczyźnie Knorr, doprawiamy przyprawami. Gotujemy do miękkości.

Krok 2

Gorącą zupę miksujemy dodając po kawałki topiony serek. Dokładnie mieszamy, przelewamy do miseczek, dodajemy kleksa ze śmietany.

Krok 3

Idealnym dodatkiem do takiej zupy są grzanki z serem żółtym. Smacznego!

Agni

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapuśniak góralski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej