Steki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki zgnieć dłonią.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej mięso. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 3

Piecz około 30 minut na aluminiowej tacce.

Krok 4

Pomidory podziel na połówki, posól i posmaruj masłem utartym z zieleniną. Piecz razem ze stekami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej