
Składniki
3 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki zgnieć dłonią.
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej mięso. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 3
Piecz około 30 minut na aluminiowej tacce.
Krok 4
Pomidory podziel na połówki, posól i posmaruj masłem utartym z zieleniną. Piecz razem ze stekami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej