Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 sztuka

2 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

1 szczypta

3 sztuki

10 łyżek

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę oczyść, pokrój i wraz z kurczakiem wrzuć do garnka. Zalej wodą i ugotuj rosół.

Krok 2

Mięso wyciągnij i oddziel od kości.

Krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Odlej 2 litry czystego rosołu i ugotuj w nim ziemniaki.

Krok 4

Cebulę pokrój w drobną kostkę, pory w plastry i zeszklij razem na patelni, po czym duś około 10 minut.

Krok 5

Wrzuć do rosołu z ziemniakami, dodaj 4 łyżki rzeżuchy i gotuj około 15 minut. Gotową zupę zmiksuj, dodaj śmietanę, przypraw.

Krok 6

Jaja ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Bułkę pokrój na kromki, następnie w kostkę i zarumień na maśle*.

Krok 7

W talerzu umieść mięso, zalej zupą, posyp jajkiem i grzankami, ozdób rzeżuchą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej