Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 sztuka

2 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

1 szczypta

3 sztuki

10 łyżek

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę oczyść, pokrój i wraz z kurczakiem wrzuć do garnka. Zalej wodą i ugotuj rosół.

Krok 2

Mięso wyciągnij i oddziel od kości.

Krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Odlej 2 litry czystego rosołu i ugotuj w nim ziemniaki.

Krok 4

Cebulę pokrój w drobną kostkę, pory w plastry i zeszklij razem na patelni, po czym duś około 10 minut.

Krok 5

Wrzuć do rosołu z ziemniakami, dodaj 4 łyżki rzeżuchy i gotuj około 15 minut. Gotową zupę zmiksuj, dodaj śmietanę, przypraw.

Krok 6

Jaja ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Bułkę pokrój na kromki, następnie w kostkę i zarumień na maśle*.

Krok 7

W talerzu umieść mięso, zalej zupą, posyp jajkiem i grzankami, ozdób rzeżuchą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej