Stracciatella - zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stracciatella - zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 pęczka

3 łyżki

6 łyżek

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion doprowadź do wrzenia, wrzuć kaszę i zagotuj.

Krok 2

Żółtka utrzyj z połową sera i wlej po zdjęciu z ognia do gorącego rosołu. Dokładnie wymieszaj, posyp natką.

Krok 3

Zupę podawaj w filiżankach z grzankami lub słonymi krakersami. Posyp ją resztą sera.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej