
Składniki
3 sztuki
0.5 pęczka
3 łyżki
6 łyżek
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion doprowadź do wrzenia, wrzuć kaszę i zagotuj.
Krok 2
Żółtka utrzyj z połową sera i wlej po zdjęciu z ognia do gorącego rosołu. Dokładnie wymieszaj, posyp natką.
Krok 3
Zupę podawaj w filiżankach z grzankami lub słonymi krakersami. Posyp ją resztą sera.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej