Stracciatella - zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stracciatella - zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 pęczka

3 łyżki

6 łyżek

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion doprowadź do wrzenia, wrzuć kaszę i zagotuj.

Krok 2

Żółtka utrzyj z połową sera i wlej po zdjęciu z ognia do gorącego rosołu. Dokładnie wymieszaj, posyp natką.

Krok 3

Zupę podawaj w filiżankach z grzankami lub słonymi krakersami. Posyp ją resztą sera.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej