Stracciatella - zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stracciatella - zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 pęczka

3 łyżki

6 łyżek

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion doprowadź do wrzenia, wrzuć kaszę i zagotuj.

Krok 2

Żółtka utrzyj z połową sera i wlej po zdjęciu z ognia do gorącego rosołu. Dokładnie wymieszaj, posyp natką.

Krok 3

Zupę podawaj w filiżankach z grzankami lub słonymi krakersami. Posyp ją resztą sera.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stracciatella - zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Farsz do burrito
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej