Sok pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok pomidorowy

Autor: Aneta Brzezicha

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i wyparz pomidory. Potem je obierz i włóż do miski. Następnie zmiksuj je.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy, zimną wodę, pieprz i sól. Zmiksuj całość i wlej do dzbanka.

Krok 3

Włóż do lodówki na 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej