
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę i wyparz pomidory. Potem je obierz i włóż do miski. Następnie zmiksuj je.
Krok 2
Dodaj przecier pomidorowy, zimną wodę, pieprz i sól. Zmiksuj całość i wlej do dzbanka.
Krok 3
Włóż do lodówki na 15 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej