
Składniki
0.5 opakowania
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu, odcedź i osusz.
Krok 2
Mięso pokrój kostkę i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr.
Krok 3
Czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę także po oczyszczeniu pokrój w kostkę.
Krok 4
Podsmaż mięso, dodaj czosnek, paprykę, pomidory. Duś aż warzywa zmiękną, wystudź.
Krok 5
Muszlę napełnij farszem i na każdej ułóż kawałek sera. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz kilka minut do rozpuszczenia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































