Faszerowane muszelki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane muszelki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu, odcedź i osusz.

Krok 2

Mięso pokrój kostkę i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr.

Krok 3

Czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę także po oczyszczeniu pokrój w kostkę.

Krok 4

Podsmaż mięso, dodaj czosnek, paprykę, pomidory. Duś aż warzywa zmiękną, wystudź.

Krok 5

Muszlę napełnij farszem i na każdej ułóż kawałek sera. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz kilka minut do rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej