
Składniki
0.5 opakowania
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu, odcedź i osusz.
Krok 2
Mięso pokrój kostkę i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr.
Krok 3
Czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę także po oczyszczeniu pokrój w kostkę.
Krok 4
Podsmaż mięso, dodaj czosnek, paprykę, pomidory. Duś aż warzywa zmiękną, wystudź.
Krok 5
Muszlę napełnij farszem i na każdej ułóż kawałek sera. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz kilka minut do rozpuszczenia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej