Faszerowane muszelki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane muszelki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu, odcedź i osusz.

Krok 2

Mięso pokrój kostkę i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr.

Krok 3

Czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę także po oczyszczeniu pokrój w kostkę.

Krok 4

Podsmaż mięso, dodaj czosnek, paprykę, pomidory. Duś aż warzywa zmiękną, wystudź.

Krok 5

Muszlę napełnij farszem i na każdej ułóż kawałek sera. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz kilka minut do rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej