
Składniki
0.5 opakowania
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu, odcedź i osusz.
Krok 2
Mięso pokrój kostkę i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr.
Krok 3
Czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę także po oczyszczeniu pokrój w kostkę.
Krok 4
Podsmaż mięso, dodaj czosnek, paprykę, pomidory. Duś aż warzywa zmiękną, wystudź.
Krok 5
Muszlę napełnij farszem i na każdej ułóż kawałek sera. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz kilka minut do rozpuszczenia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej