Faszerowane muszelki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane muszelki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu, odcedź i osusz.

Krok 2

Mięso pokrój kostkę i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr.

Krok 3

Czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę także po oczyszczeniu pokrój w kostkę.

Krok 4

Podsmaż mięso, dodaj czosnek, paprykę, pomidory. Duś aż warzywa zmiękną, wystudź.

Krok 5

Muszlę napełnij farszem i na każdej ułóż kawałek sera. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz kilka minut do rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane muszelki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej