
Składniki
0.5 opakowania
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu, odcedź i osusz.
Krok 2
Mięso pokrój kostkę i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr.
Krok 3
Czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę także po oczyszczeniu pokrój w kostkę.
Krok 4
Podsmaż mięso, dodaj czosnek, paprykę, pomidory. Duś aż warzywa zmiękną, wystudź.
Krok 5
Muszlę napełnij farszem i na każdej ułóż kawałek sera. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz kilka minut do rozpuszczenia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej