
Składniki
null szczypt
null szczypt
4 sztuki
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Ugotowany makaron podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Wbij surowe jajka i mieszaj do czasu aż się zetną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej