Studencki makaron z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Studencki makaron z jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

4 sztuki

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź.

Krok 2

Ugotowany makaron podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Wbij surowe jajka i mieszaj do czasu aż się zetną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Studencki makaron z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Studencki makaron z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Studencki makaron z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Studencki makaron z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Studencki makaron z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Studencki makaron z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Studencki makaron z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Studencki makaron z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej