
Składniki
null szczypt
null szczypt
4 sztuki
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Ugotowany makaron podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Wbij surowe jajka i mieszaj do czasu aż się zetną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej