Pieprzowa zupa indyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowa zupa indyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

1 opakowanie

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

10 ziaren

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj bulion Knorr.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.

Krok 3

Dodaj curry, liść laurowy, imbir i soczewice. Mieszaj wszystko.

Krok 4

następnie zmiażdż w moździerzu pieprz i wrzuć do zupy.

Krok 5

Zalej wszystko bulionem Knorr i gotuj do chwili gdy soczewica będzie miękka. Dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej