Pieprzowa zupa indyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 opakowanie

10 ziaren

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szklanka

1 litr

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj bulion Knorr.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.

Krok 3

Dodaj curry, liść laurowy, imbir i soczewice. Mieszaj wszystko.

Krok 4

następnie zmiażdż w moździerzu pieprz i wrzuć do zupy.

Krok 5

Zalej wszystko bulionem Knorr i gotuj do chwili gdy soczewica będzie miękka. Dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowa zupa indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej