
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 opakowanie
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
10 ziaren
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj bulion Knorr.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.
Krok 3
Dodaj curry, liść laurowy, imbir i soczewice. Mieszaj wszystko.
Krok 4
następnie zmiażdż w moździerzu pieprz i wrzuć do zupy.
Krok 5
Zalej wszystko bulionem Knorr i gotuj do chwili gdy soczewica będzie miękka. Dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej