
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 opakowanie
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
10 ziaren
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj bulion Knorr.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.
Krok 3
Dodaj curry, liść laurowy, imbir i soczewice. Mieszaj wszystko.
Krok 4
następnie zmiażdż w moździerzu pieprz i wrzuć do zupy.
Krok 5
Zalej wszystko bulionem Knorr i gotuj do chwili gdy soczewica będzie miękka. Dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























