
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 opakowanie
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
10 ziaren
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj bulion Knorr.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.
Krok 3
Dodaj curry, liść laurowy, imbir i soczewice. Mieszaj wszystko.
Krok 4
następnie zmiażdż w moździerzu pieprz i wrzuć do zupy.
Krok 5
Zalej wszystko bulionem Knorr i gotuj do chwili gdy soczewica będzie miękka. Dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























