Zupa pomidorowa z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z mozzarellą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

750 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion z kostki

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.

Krok 3

Dodajemy do cebuli pulpę pomidorową i dusimy całość około 10 minut.

Krok 4

Dolewamy gorący bulion i doprowadzamy zupę do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 5

Zupę nakładamy na talerze i dodajemy mozzarellę pokrojoną w drobną kostkę. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem, ewentualnie bazylią lub natką pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej