Zupa pomidorowa z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z mozzarellą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

750 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion z kostki

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.

Krok 3

Dodajemy do cebuli pulpę pomidorową i dusimy całość około 10 minut.

Krok 4

Dolewamy gorący bulion i doprowadzamy zupę do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 5

Zupę nakładamy na talerze i dodajemy mozzarellę pokrojoną w drobną kostkę. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem, ewentualnie bazylią lub natką pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej