
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
750 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion z kostki
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.
Krok 3
Dodajemy do cebuli pulpę pomidorową i dusimy całość około 10 minut.
Krok 4
Dolewamy gorący bulion i doprowadzamy zupę do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 5
Zupę nakładamy na talerze i dodajemy mozzarellę pokrojoną w drobną kostkę. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem, ewentualnie bazylią lub natką pietruszki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej