Zupa pomidorowa z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z mozzarellą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

750 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion z kostki

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.

Krok 3

Dodajemy do cebuli pulpę pomidorową i dusimy całość około 10 minut.

Krok 4

Dolewamy gorący bulion i doprowadzamy zupę do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 5

Zupę nakładamy na talerze i dodajemy mozzarellę pokrojoną w drobną kostkę. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem, ewentualnie bazylią lub natką pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej