
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować litr wody , dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr, zrobić bulion.
Krok 2
Obrana cebule, posiekać w piórka, obsmażyć na oliwiei. Dodać przecier pomidorowy, przesmazyc żeby się skarmelizował, podlac hohlą bulionu, przelac wszystko do garnka z bulionem i na wolnym ogniu podgotowac ok. 15 minut. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, szczyptą cukru, papryką ostrą.
Krok 3
Na koniec dodać pokrojone oliwki. Na talerz wlać zupę, dodać porcje zupy, na to kromkę chleba,posypać startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej