Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować litr wody , dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr, zrobić bulion.

Krok 2

Obrana cebule, posiekać w piórka, obsmażyć na oliwiei. Dodać przecier pomidorowy, przesmazyc żeby się skarmelizował, podlac hohlą bulionu, przelac wszystko do garnka z bulionem i na wolnym ogniu podgotowac ok. 15 minut. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, szczyptą cukru, papryką ostrą.

Krok 3

Na koniec dodać pokrojone oliwki. Na talerz wlać zupę, dodać porcje zupy, na to kromkę chleba,posypać startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej