Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować litr wody , dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr, zrobić bulion.

Krok 2

Obrana cebule, posiekać w piórka, obsmażyć na oliwiei. Dodać przecier pomidorowy, przesmazyc żeby się skarmelizował, podlac hohlą bulionu, przelac wszystko do garnka z bulionem i na wolnym ogniu podgotowac ok. 15 minut. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, szczyptą cukru, papryką ostrą.

Krok 3

Na koniec dodać pokrojone oliwki. Na talerz wlać zupę, dodać porcje zupy, na to kromkę chleba,posypać startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej