Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować litr wody , dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr, zrobić bulion.

Krok 2

Obrana cebule, posiekać w piórka, obsmażyć na oliwiei. Dodać przecier pomidorowy, przesmazyc żeby się skarmelizował, podlac hohlą bulionu, przelac wszystko do garnka z bulionem i na wolnym ogniu podgotowac ok. 15 minut. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, szczyptą cukru, papryką ostrą.

Krok 3

Na koniec dodać pokrojone oliwki. Na talerz wlać zupę, dodać porcje zupy, na to kromkę chleba,posypać startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej