Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować litr wody , dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr, zrobić bulion.

Krok 2

Obrana cebule, posiekać w piórka, obsmażyć na oliwiei. Dodać przecier pomidorowy, przesmazyc żeby się skarmelizował, podlac hohlą bulionu, przelac wszystko do garnka z bulionem i na wolnym ogniu podgotowac ok. 15 minut. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, szczyptą cukru, papryką ostrą.

Krok 3

Na koniec dodać pokrojone oliwki. Na talerz wlać zupę, dodać porcje zupy, na to kromkę chleba,posypać startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej