Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować litr wody , dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr, zrobić bulion.

Krok 2

Obrana cebule, posiekać w piórka, obsmażyć na oliwiei. Dodać przecier pomidorowy, przesmazyc żeby się skarmelizował, podlac hohlą bulionu, przelac wszystko do garnka z bulionem i na wolnym ogniu podgotowac ok. 15 minut. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, szczyptą cukru, papryką ostrą.

Krok 3

Na koniec dodać pokrojone oliwki. Na talerz wlać zupę, dodać porcje zupy, na to kromkę chleba,posypać startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej